Mavi Okul Çalışmaları

20.03.2024 79

Yıllarca ağacın ve yeşilliğin doğamız üzerindeki önemi üzerinde durduk. Çünkü tüm canlıların ihtiyaç duyduğu yaşanabilir bir çevre için bol oksijen, temiz hava ve küresel ısınmanın yavaşlaması gerekmektedir. Ağacın ve diğer bitkilerin önemi vurgulanırken okyanusların ve temiz su kaynakların önemi arka planda kaldı. Oysaki okyanuslar için yaşamın kaynağı demek abartı olmaz. İklimi düzenler, oksijen üretir. Oksijenin yüzde 70'i denizlerde üretiliyor, ekosistemdeki milyonlarca canlı için yaşam alanı yaratır, su döngüsünü sağlar, karbondioksit ve sera gazı gibi önemli gazları emerek atmosferdeki havayı temizler.

Bütün bu gerçeklerden ötürü okulumuzda okyanus okuryazarlığını ve farkındalığını artırmak için öğretmenimiz Cihan ŞİMŞEK rehberliğinde, öğrencilerimizi bilgilendirdik. Müdür yardımcımız Yazgül ILGIN, European Schoolnet Academy tarafından verilen Bring The Ocean into Your School eğitimini tamamladı. Okulumuz adına Blue School etiketine ve SHORE projesine başvuru yaptı. Mavi de yeşil kadar önemliymiş. Tüm su kaynaklarının kıymetini bilelim.

20-03-202420-03-202420-03-202420-03-202420-03-2024